Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dask mot blöjrumpa inte misshandel

Pappan daskade till sin son i stjärten, men blöjan dämpade troligen slaget. Nu friar tingsrätten pappan från misshandel.

Annons

Pojken är i förskoleåldern och händelsen inträffade i somras, när familjen var på semester på annat håll i landet. Då såg ett par hur Bollnäspappan daskade till sin son i stjärten.

Makarna polisanmälde pappan som ställdes inför Hudiksvalls tingsrätt för drygt två veckor sedan, åtalad för misshandel. Det kvinnliga vittnet sade inför rätten att hon sett pappan slå pojken i stjärten vid fyra, fem tillfällen.

Under rättegången nekade pappan till att ha slagit, och sade att han bara hade gett sonen muntliga tillrättavisningar.

Vittnena befann sig på 50-70 meters avstånd och tingsrätten anser att det gör det något osäkert om de kunnat bedöma om pappan orsakat pojken smärta. Det fanns också detaljer i makarnas vittnesmål som skilde sig åt, som antalet slag och om barnet skrek eller inte.

Tingsrätten anser också att barnets blöja "i betydande grad" dämpade slaget. I domen skriver rätten att det är svårt att bedöma om slaget orsakat någon nämnvärd smärta hos pojken. Tingsrätten väljer därför att fria Bollnäspappan. Domen kan överklagas till hovrätten senast den 6 maj.

Mer läsning

Annons