Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dansglädje på Tingshustorget

/

Flanerare som gick förbi vid Tingshustorget i lördags bjöds på en härlig höstshow. Där visade drygt hundra dansare upp sina färdigheter och talanger.

Annons

Varje höst brukar Dansoteket bjuda på en show som en upptakt inför terminen. Denna gång fanns även dansare från Hälsinglands dansteater och estetiska programmet från Torsbergsgymnasiet representerade.

- Vi började öva i augusti och för många yngre är det första gången de uppträder, berättar Camilla Lucchesi, ledare i Dansoteket.

Dansarna intog Tingshustorget och deras glädje och entusiasm värmde publiken den kalla och klara höstdagen. Bland åskådarna fanns både familj och kompisar, alla klappade takten till den medryckande dansen. Även de ungdomar som väntade på sitt uppträdande fanns i anslutning till torget för att peppa sina kompisar.

- Det är det som är så roligt med dans. Det är viktigt att man stöttar varandra. Annars kan dans bli elitistiskt och konkurrerande, men vi inom Dansoteket arbetar verkligen med att dans ska vara inkluderande, att alla ska kunna vara med och utvecklas om man vill.

Cirka ett tiotal grupper uppträdde och många dansade till Michael Jacksons musik. Något som publiken kommer att få se och höra mera av till julskyltningsdansen och våravslutningen.

- Vi vill hylla Michael Jackson och har hans musik som tema i år, berättar Camilla Lucchesi.

Dansoteket har funnits sedan 1990 och har cirka 150 dansare i åldrarna 6-50 år.

Mer läsning

Annons