Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel Craig spelar in i Kilafors

/

(UPPDATERAD 17.11) Kameran rullar när Holywoodcirkusen drar vidare genom Hälsingland. Under tisdagen spärrades centrala Kilafors av när nya scener till The girl with the dragon tattoo spelades in.

Annons

Inspelningarna av den amerikanska versionen av Män som hatar kvinnor fortsätter med fler scener från södra Hälsingland. Redan på måndagskvällen hade långtradare med inspelningsutrustning anlänt till Kilafors och Hanebo byavakt fanns på plats för att bevaka ett avspärrat område strax norr om järnvägsstationen.

Nu har dessutom de riktigt tunga skådespelarna börjat dyka upp. En av de som var med när det under tisdagen spelades in vid järnhandeln i Kilafors var självaste Daniel Craig.
- Det är klart att det känns bra konstigt att se en sådan världsstjärna här i lilla Kilafors, säger Fredrik Wikström.
Han var en av de kilaforsare som hade turen att komma riktigt nära Daniel Craig, mest känd för att vara den senaste i raden som spelat James Bond. För det var inte det enklaste att försöka komma nära själva inspelningarna. Under tisdagen var det lilla samhället i det närmaste belägrat och var man än vände sig stod vaktposter och spärrade vägen.
Nästan hela Polgatan, förbi järnvägsstationen, var avspärrad och från andra hållet var Stationsgatan avstängd ungefär mitt emellan rondellen och stationsbyggnaden. Det spelades in scener i och utanför järnhandeln, men också bilscener längs Polgatan med en mobil kamera från flaket på en liten pickup.
Allt är mycket hemlighetsfullt och att komma nära själva tagningarna var inte att tänka på. Något som även drabbade besökare till hälsocentralen eller apoteket. De fick vackert vänta utanför avspärrningarna medan själva tagningarna pågick, för att sedan passera genom inspelningsområdet när allt var lugnt.

Mer läsning

Annons