Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för skidklassikern

/
  • Patrik Blom och kompisarna i Rehns BK har haft digra dagar med att röja bort grenar och göra skidspåren i gott skick inför det klassiska skidloppet Hälsingeleden på skidor.

På lördag är det åter dags för det klassiska skidloppet Hälsingeleden på skidor.

- Spåren är i toppskick och det ser ut att bli bra väder, säger Patrik Blom, nöjd arrangör från Rehns BK.

Annons

Tack vare den goda snötillgången arrangerar nu Rehns BK återigen det klassiska loppet Hälsingeleden på skidor. På lördag morgon går starten vid Harsa och sedan går spåret genom snötyngda skogar, förbi frusna vattendrag och gamla fäbodvallar. 50 kilometer senare väntar målgången vid Bollegården i Bollnäs.

- Det är en fantastisk naturupplevelse men även en historielektion, säger Patrik Blom.

För den som inte antar utmaningen att åka 50 kilometer finns också en kortvariant, med start i Acktjärbo. Den distansen är 19 kilometer.

Senast skidklassikern arrangerades var 2006 och tack vare den goda snötillgången kan Rehns BK anordna skidloppet även denna vinter. Redan i november började Patrik Blom, Jerker Lysell och Pelle Engstrand att prata lite löst om Hälsingeleden på skidor. I december bestämde de sig för att fullborda planerna och strax därefter började anmälningarna strömma in.

På fredagseftermiddagen hade cirka 200 personer anmält sig till loppet. Men arrangören låter hälsa att det går att anmäla sig fram tills startskottet går i Harsa.

Mer läsning

Annons