Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för ny turistsäsong

/

Årets turistbroschyr för Bollnäs kommun är tryckt och klar. I helgen delas den ut till kommunens hushåll.

Annons

- Den här informationen gäller oss kommuninnevånare lika mycket som turister utifrån, säger Christina Rosén vid Bollnäs Turism.

Broschyren har tryckts i 35 000 exemplar och förutom på turistinformationen i stadshuset kommer den att läggas ut lite här och där i kommunen. Bland annat skickas den alltså ut till kommunens cirka 14 500 hushåll. Detta eftersom 60 procent av alla turister som kommer till kommunen besöker släkt och vänner.

- Broschyren är tänkt som en tipsbok, säger Carin Wallin, som också jobbar på Bollnäs Turism. Bollnäsborna själva är nog de bästa ambassadörerna för vår kommun.

Förutom tips på evenemang och attraktioner så innehåller broschyren information om boende, restauranger, öppettider, telefonnummer och internetadresser.

- Vi brukar själva använda den som uppslagsverk, säger Carin Wallin.

Med hjälp av evenemangskalendern kan man ha koll på mycket av det som händer i kommunen.

Något som dyker upp lite här och var är bröllopstemat, sannolikt en effekt av det stundande prinsessbröllopet! Till exempel Nygårds hälsingegård som erbjuder bröllopsboende för nygifta par i sommar.

Broschyren är uppdelad i olika teman som gör det lättare att hitta det man söker, som kultur-, natur- eller barnaktiviteter.

- Det är otroligt vilket utbud det finns i kommunen, säger Carin Wallin.

Mer läsning

Annons