Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för datumparkering igen

/

Nu har vi kommit in i november och ska man parkera bilen gäller det återigen att hålla koll på vilket datum det är. Du får inte parkera på den sida där husen har jämna nummer när det är jämnt datum och inte på sidan med udda husnummer under udda datum.

Annons

- Det är många som har svårt att komma ihåg det här, konstaterar Lars Hammar, trafikingenjör i Bollnäs kommun. Jag kan i och för sig ha en viss förståelse för det och första veckan sätter vi "snälla" lappar på dem som parkerar fel.

Datumparkering införs den första november och upphör den femtonde maj. Det är framförallt för att underlätta snöröjningen och reglerna gäller i hela tätorten där det inte tydligt anges några andra regler.

Datumparkering innebär att du inte får parkera på den sida där husen har jämna nummer när det är jämnt datum och inte på sidan med udda husnummer under udda datum. Något många har problem med är hur man ska göra om man ska parkera till nästa dag, när det hinner bli nytt datum innan man ska flytta bilen.

- Det bör inte vara några problem eftersom datumreglerna bara gäller mellan klockan 00.00 och 08.00, säger Lars Hammar. Parkerar du bilen på kvällen den åttonde så får du ställa den var du vill. Det är först klockan 00.00 den nionde som den måste stå på sidan med jämna husnummer. Du kan alltså ställa bilen på rätt sida redan dagen före.

Mer läsning

Annons