Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Clown-kul på förskolan

Kajjan älskar den direkta kontakten hon får med barn. Därför stortrivdes clownen bland fniss och gapskratt på Kilbergets förskola.

– Hörru din tokiga clown, ropade en pojke förtjust.

Annons

Kajjan rullar in på parkeringen, tutar som en galning och ropar hej åt alla barnen. En del blir förvånade, en del lite ängsliga men de allra flesta bara skrattar när hon gör entré i sina färgglada kläder och sin stora röda näsa.

Barnen fnissar gott när hon försöker sig på att bära en tung kittel. De får hjälpa clownen att leta hennes borttappade glasögon så att hon kan se någonting och de får balansera på en slang som Kajjan lagt ut på gräsmattan.

– Clownen, tror du att vi kommer att klara det, frågar Hampus Bengtsson.

Och naturligtvis tror Kajjan att barnen är tillräckligt duktiga på att balansera.

– Nu har jag provat, det räcker, konstaterar Erik Thorén efter ett tag.

I stort sett allt som clownen gör lockar till skratt hos de små. Det är så roligt att umgås med Kajjan att en del barn faktiskt glömmer bort att det serveras tårta denna dag.

Clownen är på besök för att fira förskolans 35-årsjubileum. Hon heter egentligen Kajsa Englund och är uppväxt i Bollnäs. Hon är utbildad i fysisk teater vid Ecole Jacques Lecoq i Paris och har jobbat ute på fältet som artist för biståndsorganisationen Clowner utan gränser.

Mer läsning

Annons