Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chef bemöter politikerkritik

Vikarierande kommunchefen Kjell Öhrström bemöter kritiken från politiker i teknik- och fritidsnämnden om bristande information kring uppgörelsen med trafikingenjör Lars Hammar.

Annons

I tisdags kom beskedet att Lars Hammar lämnar sin tjänst den 30 april, efter en uppgörelse med kommunen om två årslöner i avgångsvederlag. Och i efterhand har politiker i nämnden varit kritiska mot bristande information och otydliga besked om orsaken.

- Det går inte att diskutera pågående enskilda personalärenden med politiker i en nämnd. Det är en fråga mellan chefer och den anställde – och i andra hand för personalen runtomkring, säger kommunens ekonomichef Kjell Öhrström, som vikarierar för semestrande kommunchefen Leopold Stoltz.

Leopold Stoltz – som är kommunens högste tjänsteman – har skrivit under avtalet med Lars Hammar. Kjell Öhrström har också deltagit i diskussionerna kring kommuningenjörens framtid.

- Min roll har varit att hjälpa till med själva uppgörelsen, säger han. Och vi har varit rörande eniga från båda parter om att detta är den bästa lösningen.

Enligt pressmeddelandet från kommunen i tisdags, lämnar Lars Hammar sin tjänst för att det råder "oenighet om förvaltningarnas ansvarsområden i trafikfrågor" och "hanteringen av olika trafikfrågor"

Enligt Kjell Öhrström handlar det om den centrala kommunstyrelseförvaltningen och tekniska förvaltningen – och att det finns olika uppfattningar om vad som ingår i trafikingenjörens arbetsuppgifter och ansvarsområden.

- Det handlar om olika ambitionsnivåer – och inte om tjänstefel eller att trafikingenjören har gjort för lite, säger han.

Mer läsning

Annons