Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chans skapa sitt "eget" hus på torget

/
  • Björn Johnson, styrelseordförande (och vd för Ängabyggen) har ingenting emot fler förslag för Brotorget. Men det brådskar, det är meningen att grundplattan ska göras klar före vintern.

Frilansande arkitekter, byggnadsingenjörer och andra intresserade bjuds på en oväntad utmaning. Kom med ett eget förslag till ny byggnad på Brotorget i Bollnäs.
- Får vi en kanonidé som är riktigt bra är vi inte omöjliga, säger Björn Johnson, styrelseordförande i exploateringsbolaget AB Kungsbacka Tofteredsvägen.

Annons

Sedan ett utvalt arkitektförslag (från arkitekten Bo Axelsson) presenterades i Ljusnan den 26 augusti har synpunkterna varit många i artiklar, insändare och kommentarer på Hälsingetidningars webb.

Förslaget har också sågats av Bollnäs förre stadsarkitekt Mats Ökvist. Det handlar om ett affärshus med butiker i ett plan plus en avsats för kontorslokaler och personalutrymmen ovanpå.

Björn Johnson säger sig inte ha något emot en diskussion kring byggnadens utseende.

- Men det har även funnits de som gillat Bo Axelssons exteriörskiss, påpekar han.

- Det är alltid svårt, nästan omöjligt, att hitta något som faller alla på läppen.

Men så länge det ritas och projekteras finns det plats för förändringar.

De som vill utforma egna förslag hälsas välkomna.

- Det är fullt seriöst menat. Vi har själva tagit fram två alternativ och förordat ett av dem, men vi kan mycket väl tänka oss fler idéer, säger Björn Johnson.

Han lovar att Kungsbacka Tofteredsvägen ska bistå med nödvändigt tekniskt underlag till de som eventuellt är intresserade.

Men idéerna får samtidigt inte bli för djärva rent ekonomiskt.

- Ytterst sätter ju hyresgästerna gränserna utifrån den hyresnivå som de är beredda att acceptera. Byggare och fastighetsägare måste få ekonomi i det hela.

Mer läsning

Annons