Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerwall vill avvakta om arena

/
  • I den politiska processen behöver vi allt underlag innan vi tar ställning. Mer tydligt än så går det inte att vara idag, säger kommunalrådet Marie Centerwall (S). Stora bilden visar den gamla vagnverkstaden på SJ-området, som riskerar rivning vid ett hallbygge.

Förra året var målet för Socialdemokraterna att bygget av en bandyhall skulle starta under mandatperioden. Men efter den nya konsultrapporten är läget mer osäkert.

- Vi binder oss inte i någon riktning, säger kommunalrådet Marie Centerwall (S).

Annons

Ambitionerna från S-ledningen i kommunen har klargjorts vid flera tillfällen.

Här är ett par citat som visar det:

• "Vi socialdemokrater vill ha en hall färdig under mandatperioden, senast den 31 december 2014. Men vi har inte sagt en stavelse om att det ska ske med kommunala medel" (Jan Lahenkorva i fullmäktige 21 december 2010).

• "Jag har full förståelse för att bandyvännerna känner besvikelse, men målsättningen att bygget ska komma igång under mandatperioden kvarstår" (Marie Centerwall, 25 maj 2011).

Det senare uttalandet fälldes sedan kommunledningen begärt mer tid för att värdera de då kända alternativen.

Men dagen efter att delar av konsultrapporten redovisats är beskeden mer svävande.

- Oavsett alternativ kostar en satsning pengar ur kommunkassan. Konsultutredningen har visat vad som är minst och mest kostsamt. Men förutsättningen för att satsa är en sund kommunekonomi, säger Marie Centerwall.

- Just nu befinner vi oss mitt i ett utvecklingsarbete för att anpassa oss till en ansträngd ekonomi. Nu måste hallfrågan processas ytterligare i kommunen och hos de politiska partierna. För egen del kan jag inte dra några slutsatser ännu. Vi har fortfarande inte fått hela konsultrapporten – och behöver tid för att bearbeta detta.

Mer läsning

Annons