Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern vill satsa på skolan

Inför höstens kommunalval lyfter Centerpartiet fram skolan som en viktig fråga.

- Genom samverkan mellan olika utbildningsnivåer tror vi att man kan, om inte spara in så i alla fall undvika nya kostnader, säger Kenneth Nilshem (C).

Annons

En viktig beståndsdel i detta är en satsning på Campus Gärdet. Genom att flytta 7–9 verksamheten från Granberg till en högstadieskola i nyrenoverade lokaler på Gärdet och samtidigt flytta komvux och de gymnasieutbildningar som ligger på Heden till Gärdet, räknar Centerpartiet med att kunna kapa kostnader i verksamheten.

Kenneth Nilshem har i och för sig inget emot privata aktörer som friskolor, men menar ändå att det måste finnas en bra kommunal skola som ett alternativ.

- Det handlar om att använda skattepengarna förnuftigt, säger han. Och här tror vi att man genom samverkan kan få ut mer för pengarna.

Partiet förordar alltså en central högstadieskola på Gärdet, något som de tycker kan vara rimligt inom två år.

- Om det sedan blir ett, två eller tre år återstår att se, säger Nilshem. Det kan alltid tillstöta praktiska problem som försenar, men det är viktigt att det kommer ett snabbt beslut i frågan.

Han anser också att hårda frågor som Brotorget och en multiarena på Lokstallsområdet har fått ta för mycket plats i debatten.

- Det tycker jag är huvudet på spiken, säger Kenneth Nilshem. Nu måste frågorna börja handla om kommunens kärnverksamhet, barn, skola och äldreomsorg.

Mer läsning

Annons