Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern tvekar om bandyarena

Oppositionspartierna i Bollnäs har ingen gemensam linje i bandyhallsfrågan. Och Centerpartiet anser att frågan behöver diskuteras mera:

- Sista ordet är inte sagt, det är jag övertygad om, säger gruppledaren Bengt-Olov Renöfält.

Annons

SJ-området i centrala Bollnäs ska utvecklas utan en bandyarena – och i stället ska det planeras för en bandyhall på Sävstaås IP utanför centrum. Det inriktningsbeslutet har majoritetspartierna S, FP, V, SVP och MP kommit överens om.

När frågan kom upp i kommunstyrelsens arbetsutskott med fem ledamöter, reserverade sig oppositionens två – Olov Nilsson Sträng (BP) och Ingvar Persson (M). De vill utveckla SJ-området enligt förslaget från Bollnäs Arena AB, som bland annat vill bygga en bandyarena där.

I en insändare, ställer sig också KD:s gruppledare Anders Bergsten bakom arenabolagets förslag. Men Centern, som har samarbetat med BP, M och KD i många frågor sedan valet 2010, finns inte med:

- Vi anser att den här stora och komplexa frågan måste diskuteras mer, säger Bengt-Olov Renöfält (C). Här har man kostat på en utredning för hundratusentals kronor, som blivit sparsamt presenterad och noll diskuterad. Men nu ser det ut som om vi får ta den diskussionen själva.

I slutet av förra veckan träffade Centern arenabolagets representanter:

- Vi har inte skrotat deras vision för SJ-området. Den är värd att granskas djupare innan vi tar ställning – och det räknar vi med att göra före nästa kommunstyrelsemöte den 4 oktober. Och vi förbehåller oss rätten att tänka själva.

Trots majoritetens inriktningsbeslut, så har fortfarande inga beslut fattats i fullmäktige om SJ-området och hallfrågan, poängterar Bengt-Olov Renöfält:

- Det är långt till beslut om investeringar. Och fullmäktige har ju nyligen tagit beslut i skolfrågan, som kommer att kräva investeringar en rad år framåt. Det innebär att majoritetens inriktningsbeslut ska konkurrera med investeringar i våra kärnverksamheter.

Mer läsning

Annons