Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Camping i fortsatt kristen ägo

Trosgnistans betelförsamling tar över Vevlingestrands camping från och med maj nästa år. – Det känns bra men samtidigt är det en utmaning, säger David Duveskog, ordförande och vice missionsföreståndare i församlingen.

Annons

Det fanns flera spekulanter när Missionsförsamlingen beslutade sig för att sälja Vevlingestrands camping. Fem intressenter blev tre budläggare med Trosgnistans betelförsamling som slutlig köpare.

– Jag och hela församlingen är glada att det är en kristen församling som tar över. Vi har inte varit så många på senare år så nu kan vi bara koncentrera oss på den stora kyrkan i Bollnäs, säger Missionsförsamlingens ordförande, Roland Åkerlund.

1,5 hektar mark, som bland annat innefattar den populära badplatsen, ett 50-tal campingplatser, stugor till uthyrning, servicebyggnad och servering, kommer att fortsätta i samma regi men fräschas upp.

– Vi vill driva en professionell camping men också gagna vårt kontaktnät. Tidigare ägde vi Rengården där vi hade konferenser och möten men när vi sålde den tappade vi den kontakten. Nu ser vi liknande möjligheter här, säger pastor Curt Johansson som tar över från och med första maj.

Mer läsning

Annons