Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Callmyr rustar vid Långnäs

/
  • Ombyggnationerna pågår vid stora dansbanan. Anders Callmyr har fullt upp i förberedelserna inför sommarsäsongen.
  • Stora dansbanan (bilden) stod klar 1955 för
  • Lördagen den 11 juni 1955 var det premiär för den nya dansbanebyggnaden i Folkets Park. Det framgår av den här annonsen.

För nästan 57 år sedan invigdes stora dansbanan vid folkparken på Långnäs. Med åren har den blivit en välbekant miljö, höljd i ett stadigt nostalgiskt skimmer.
Men lokalen har också slitits hårt. Så när parkens hyresgäst Anders Callmyr nu satsar på en uppfräschning är det välbehövligt.

Annons

Från i sommar kommer byggnaden att användas betydligt mer än de senaste åren.

- Det här blir vår tjugonde säsong i parken. Och vi behöver mer utrymme för våra partyevenemang, säger Anders Callmyr, som driver verksamheten i bolaget Callmyr Arrangemang AB.

- Den stora vinsten för oss ligger i logistiken. När vi nästan enbart använt terrassen har vi fått städa upp och flytta möbler under nätterna för att kunna hålla öppet för badgästerna dagen efter. Nu blir vi betydligt mer flexibla. Vid evenemangen kommer vi till 80 procent att använda stora dansbanan.

- Men Tisdagsnöjet blir kvar på terrassen och vid större tillställningar, typ Brännbollsyran, har vi öppet på båda ställena. Och dessutom kan vi använda den äldsta danspaviljongen när det krävs.

Sänkt tak, en ny lång bardisk och ytterligare en scen finns med i den ombyggnad som redan pågår av stora dansbanan. Den nya, mindre scenen ska bidra till att skapa intimitet och studiokänsla när Fredagsrocken flyttar dit från terrassen.

En ny ridå, ny garderob, nytt ljud och ny effektbelysning ger ett "tätare" rum. Akustiken blir säkrare, ljudet kommer inte att studsa, som Anders Callmyr uttrycker det. Den delen blir lika bra som på terrassen.

Callmyr Arrangemang gör förändringarna på egen hand. Men samråd har förstås skett med kommunen som fastighetsägare. Det hela regleras utifrån hyresavtalet.

Mer läsning

Annons