Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggföretag expanderar på Bollnäs Söder och tror på ökad handel: "Folk väljer Bollnäs för att handla"

/
  • Marina Nilsson, vd för Spira fastigheter, ser positivt på utvecklingen av handelsområde Bollnäs Söder.
  • Byggmax har fått en betydligt ljusare och näst intill dubbelt så stor lokal.

Det händer saker på handelsområde Bollnäs Söder. Ökad kundtillströmning har lett till att flera företag på området bygger ut.
– Känns roligt när våra hyresgäster vill satsa, säger Marina Nilsson, vd för Spira fastigheter, ägare av ett antal fastigheter på Bollnäs Söder.

Annons

Handeln i Bollnäs är på uppåtgående. På handelsområdet Bollnäs Norr håller bygget av Biltema på för fullt och inne i centrum ska klädkedjan MQ etablera sig.

Läs också: Gott nytt år för handeln i Bollnäs kommun

Även handelsområdet Bollnäs Söder expanderar. Enligt Bollnäs näringslivskontor är fler etableringar att vänta.

Marina Nilsson, vd för Spira Fastigheter, ser positivt på handelsutvecklingen i Bollnäs överlag, och på utvecklingen av Bollnäs Söder i synnerhet.

– Läget här i Häggesta är gynnsamt, säger hon.

Sedan i våras har Spira fastigheter byggt ut Byggmax så att deras butik näst intill fördubblat sin storlek. De har även gett Lantmännens butik ett ordenligt lyft och sett till att den blivit både rymligare och ljusare.

Läs också: Fler förändringar i Bollnäs centrum

Lantmännen har dessutom fått en helt ny entré som ska göra butiken mer synlig och tillgänglig.

– Under flera år har vi sett att folk väljer att åka just till Bollnäs för att handla, det gör att vi vågar satsa. Vi tror på Bollnäs, säger Marina Nilsson.

Flera av företagen som vänt blickarna mot Bollnäs senaste tiden är stora etablerade kedjor. Det ser hon som ett kvitto på att utvecklingen går åt rätt håll.

– När stora drakar etablerar sig på en ort vet man att man är på rätt spår. De etablerar sig bara där de vet att det kommer att fungera, säger Marina Nilsson.

Att dessa "drakar" valt att etablera sig på handelsområdet Bollnäs Norr eller i centrum, och inte på Bollnäs Söder, ser Marina Nilsson inte som något problem. Inte heller att en liten stad som Bollnäs har två större handelsområden plus en stadskärna med butiker.

Tvärt om.

Butikerna på respektive plats har olika inriktningar och konkurrerar inte ut varandra, menar Nilsson.

– Det blir alltid ett nyhetens behag när något nytt öppnar som kan ge tillfällig negativ effekt på andra butiker i närområdet. Men i det långa loppet kommer det leda till att folk inser att i Bollnäs finns något för alla, män, kvinnor, gammal och ung. Det gör stan attraktiv och påverkar all handel positivt, säger hon.

Läs också: Goda tider råder i Bollnäs

I december fick Bollnäs kommun i uppdrag att genomföra en fördjupad översiktsplan över Bollnäs tätort, där Bollnäs Söder ingår. Men exakt hur området kommer att utvecklas i framtiden är för tidigt att säga något om.

– Det är ett intressant område nära stan som skulle kunna utvecklas på många olika sätt, säger Erik Nordgren samhällsplanerare vid Bollnäs samhällsbyggnadskontor.

Mer läsning