Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygge på torget nästa steg

De avbrutna förhandlingarna om Brotorget i Bollnäs innebär att det kommer att byggas där. Det säger Thomas Perzon, som företräder ägarna till fastigheten:

- Vi måste fortsätta bygga nu.

Annons

I förra veckan meddelade kommunalrådet Olle Nilsson Sträng (S) att samtalen om torget med ägarföreträdarna Thomas Perzon och Björn Johnson hade havererat.

Orsaken var att tekniska nämndens ordförande Kenneth Nilshem (C)hade begärt rättelse av lagfarten för torget (se faktaruta) – något som sågs som en fientlig handling från ägarhåll.

Thomas Perzon ville inte kommentera de avbrutna förhandlingarna – som i det läget handlade om att kommunen skulle köpa tillbaka cirka en tredjedel av torget.

Vad som händer härnäst, beror på resultatet av den process som har dragits igång av Kenneth Nilshem, konstaterar han nu:

- Vi har träffat juridisk kompetens och fått besked om att det här kan ta upp till tre år – eftersom saker kan överklagas hur länge som helst.

I det läget måste bygget av en galleria på torget nu fortsätta, anser Thomas Perzon, som hävdar att byggstart enligt avtalet redan har skett – civilrättsligt.

- Vi kommer att lämna in en bygganmälan och hålla samråd med kommunen, säger han – och bekräftar att det handlar om ett galleriabygge enligt det bygglov som beviljades hösten 2008, med butiker i två plan.

- Vi vill göra det Sjaelsö ville från början, men fick problem med.

Läs mer i tisdagens Ljusnan.

Mer läsning

Annons