Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygge intill Scandic kan starta i vår

/
  • De tre nya punkthusen i vardera sex våningar med takvåning byggs troligen i etapper. Till våren kan det bli byggstart för det första om styrelsen i kommunala Bollnäs Bostäder ger klartecken. Fotomontaget är gjort av arkitektbyrån.

Det första höghuset intill Scandic Hotel i Bollnäs kan börja byggas i vår. Allt beror på vilken ställning Bollnäs Bostäders styrelse tar vid sitt möte i januari.

- Då ska vi också ha vår nya marknadsundersökning klar, säger vd Anders Wikström.

Annons

För knappt en månad sedan berättade vi att kommunala Bollnäs Bostäder på allvar överväger en byggstart nästa år. Samtidigt bestämde bolaget då att ytterligare en arkitektskiss skulle tas fram.

Nu har arkitekterna Johanna Holm Bodin (som även ritade Sundsåker) och Cecilia Vikander utarbetat det nya förslaget för totalt tre punkthus/höghus i området.

På torsdagen presenterades de för bolagets styrelse vid ett möte i Segersta.

- Men i det här skedet togs inga som helst beslut. Styrelsen vill fundera vidare och se vilka slutsatser som kan dras när marknadsundersökningen är klar, säger Anders Wikström.

Men även uthyrningen av de nya radhusen vid Hamre gård har betydelse.

Blir det fulltecknat där underlättas ett klartecken också för nya punkthus.

- Av de 16 radhus vid Hamre gård är nio tecknade och ytterligare två preliminärt reserverade. Det är ganska bra med tanke på de första inflyttningarna där beräknas ske den 1 februari nästa år, säger Anders Wikström.

För de nya punkthusen finns det också andra plus:

• Området ligger nära centrum.

• Alla lägenheter får vardagsrum med generösa hörnfönster mot vattnet.

• Varje hus får en takvåning på cirka 100 kvadratmeter med panoramautsikt mot Varpen.


 

 

 

 

 

 

Mer läsning

Annons