Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggarbete i Trananhuset: "Det blir ingen ny danskrog"

/
  • Nattklubbarnas tid är förbi i lokalerna där Tranan och Nygatan 1 låg. Nu rivs den gamla inredningen ut.
  • Nygatan 1 stängde i början av januari i år.

I lokalerna där nattklubben Tranan – senare Nygatan 1 – låg, pågår just nu en ombyggnad. Eller åtminstone förbereds det för ombyggnad.

Annons

Lokalerna där Tranan och Nygatan 1 en gång huserade, är just nu en byggarbetsplats. I den tidigare entrén ligger travar av gammalt byggmaterial som rivits bort.

Läs också: Nygatan 1 stänger portarna

– Det vi gör just nu är att vi plockar bort gammal inredning från Nygatan 1 och Tranan – vi rensar lokalen helt sonika, säger Sven Wådell hos fastighetsägaren Centrumfastigheter i Bollnäs och Wådell Invest.

TV: Nattklubbsminnen säljs

Den gamla nattklubbsmiljön monteras ner för att ge plats åt ny verksamhet. Än så länge är det oklart vad det kan komma att bli – enligt Sven Wådell förs det just nu inga diskussioner med eventuella hyresgäster:

– Nej, det gör det inte. Men det vi är helt säkra på, det är att det inte kommer att bli någon ny danskrog i lokalerna. Därför rensar vi ut, för någonting ska det ju bli där någon gång. Just nu har vi det lugnt på andra håll och har fått lite tid över till det här, så då passar vi på att få det gjort.

Läs också: Tranan lägger ner

Mer läsning

Annons