Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Butiker i Bollnäs drabbade av ny stöldmetod

/

Tjuvar har börjat använda en ny metod för att stjäla för stora summor i Bollnäs matvarubutiker. Genom att låtsas att de glömt plånboken i bilen har de försvunnit med matkassarna utan att komma tillbaka för att betala varorna. Hittills har två butiker drabbats.

Annons

En man och en kvinna i 25-årsåldern gick runt i butiken Ica Kvantum sent på torsdagskvällen och plockade ner varor för nästan 5 000 kronor i en varuvagn. När de kom fram till kassan började kvinnan lägga upp varor på rullbandet i kassan samtidigt som mannen gick igenom kassan för att packa ner varorna i matkassar.

När det sedan var dags att betala hävdade kvinnan att hon glömt sin plånbok i bilen och att hon skulle gå ut för att hämta den innan hon kunde betala. I samma veva smet även mannen ut med några av kassarna som innehöll varor för nästan 3 000 kronor och ingen av de två kom in i butiken igen.

Nu har Bollnäspolisen fått in ännu en anmälan om en liknande stöld samma kväll, på Willys matbutik i Bollnäs. Där lyckades ett ungt par komma över varor för drygt 1 300 kronor.

- De gjorde på samma sätt hos oss också, bekräftar Stefan Larsson, butikschef på Willys. Ett yngre par där mannen började packa varorna medan kvinnan lade upp dem på bandet.

Det här är en ny metod och varken Stefan Larsson på Willys, eller Ica-handlare Magnus Olsson, har varit med om det här sättet att gå tillväga tidigare.

Polisen misstänker att det rör sig om samma förövare och på Ica Kvantum har de med största sannolikhet också fastnat på butikens övervakningskameror. Nu kommer även kassapersonalen på Willys att få se på dessa filmer för att säkerställa att det är så.

Mer läsning

Annons