Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brotorgsbeslut får vänta igen

/
  • Ett nytt beslut om Brotorget tas först i februari. Det blev resultatet av återremissen.

Osäkerheten kring Brotorget fortsätter. I stället för ett nytt inriktningsbeslut blev det en återremiss vid kommunfullmäktiges möte på måndagen.

- Vi vill ha lite mer rådrum, förklarade S-gruppledaren Stefan Permickels.

Annons

Vid sammanträdet var det meningen att fullmäktiges majoritet skulle ta beslutet om att avstå återköp av torget enligt avtalet med Sjaelsö.

Det dansk-svenska företaget skulle samtidigt få möjlighet att överlåta samtliga rättigheter och skyldigheter till ett annat företag, i det här fallet Ängabyggen. Det senare bolaget vill uppföra både affärer och fyra våningar med lägenheter i en byggnad på torgets östra del.

Men ett sådant beslut – om det blir verklighet – får vänta.

Först den 22 februari nästa år tas frågan upp på nytt i fullmäktige.

- Vi lägger nu ett förslag om återremiss till kommunstyrelsen och hemställer till partierna att inhämta medborgarnas synpunkter fram till dess, framhöll Stefan Permickels, som fick kraftfullt stöd av koalitionspartnern Centern.

Det blev 34-13 för återremissen. Men Folkpartiet, Moderaterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Sverigedemokraterna ville ha ett avgörande direkt.

Moderaterna ville dock till skillnad från de övriga i kvintetten att affärs- och bostadshuset på torget byggs.

- Vi står fast vid det därför att vi vill ha en utveckling av Bollnäs centrum, betonade oppositionsrådet Ingvar Persson (M).

Läs mer i tisdagens Ljusnan.

 

 

 

 

Mer läsning

Annons