Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brotorget splittrar S

/
  • Jan Lahenkorva är ordförande i den socialdemokratiska arbetarekommunen i Bollnäs.

Frågan om Brotorget splittrar den socialdemokratiska ledningen i Bollnäs.

- Jag är mycket förvånad över att Olle Nilsson Sträng driver en egen linje, trots demokratiska beslut, säger arbetarekommunens ordförande Jan Lahenkorva.

Annons

Kommunalrådet Olle Nilsson Strängs åsikter om Brotorget – att han vill göra upp med affärsmannen Thomas Perzon och köpa tillbaka halva torget – irriterar partiordföranden i kommunen:

- Kommunalrådet har uppdraget att företräda kommunstyrelsen, som har rekommenderat fullmäktige att kräva att hela torget ska tillbaka till kommunen. Och jag blir mycket förvånad när han nu driver en egen linje, som inte är partiets eller kommunstyrelsens, säger Lahenkorva.

Vid ett internt möte i arbetarekommunen häromkvällen, blev majoritetsförslaget (15–9) att kommunen ska hävda den paragraf i försäljningsavtalet om Brotorget, som säger att köpet ska gå åter om byggstart (av en affärsgalleria) inte har skett senast den 2 januari i år.

- Olle Nilsson Sträng var med på mötet och var tydlig med vad han tyckte. Men ingen reserverade sig mot majoritetsbeslutet – och jag är förvånad över att han nu torgför sin egen uppfattning, säger Jan Lahenkorva.

Medborgardialogen om Brotorget har tydligt sagt att torget ska gå åter till kommunen – och det är den politiska viljeinriktningen nu, konstaterar han:

- Vi representerar medborgarna och inte affärsintressen. Och då är det vår skyldighet att göra allt i vår makt för att genomföra detta.

Inför fullmäktigemötet den 22 februari har kommunens tekniske chef Anders Aune fått i uppdrag att utreda förutsättningarna för att hävda en återgång av köpet.

 

Mer läsning

Annons