Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brittas restaurang

/

Det var arbetsnamnet på den revyföreställning, som PRO Kilafors presenterade för sina föreningsmedlemmar under månadsmötet i maj.

Annons

Och det blev ett uppskattat spektakel för de 120-talet medlemmar som kom till Bygården i Lilltjära. Den restaurang som byggts upp på Bygårdens scen befolkades av gäster som kom och gick, beställde, drack, sjöng och spelade. Inte en lugn stund! 

Föreningens vice ordf Inga Strömberg visade med sin sång och klädsel att det minsann finns en Tuff brud i lyxförpackning även i Kilafors. När sedan några äldre män framförde Hasse och Tages 60-talslåt Ett glas öl, så var tidsandan för revynumren fastställd för de applåderande åhörarna.

Dragspelaren Åberg steppade runt som en tonåring till texten och sången En gammal Majpöjk (Majorna). Stödstrumporna fyllde på med lätt klädsel och dans med Fred Astaire-stuk och käppar, dock avbrutna av en klumpig figur (Arne Målare) som ideligen dök upp med tåspetsdans. Det fylldes på med Vad har du under blusen Rut, Dagny kom hit och spill och andra gamla dragplåster, allt under publikens jubel.

Förre riksdagsledamoten och ordföranden för gävleborgdistriktets PRO var en av gästerna och uttryckte sig såhär om tillställningen:

– Revyn var full av överraskningar. Många profiler var stamgäster och gav bejublade bidrag till en hänförd publik. Inte minst den skickliga imitationen av divan Zarah Leander (vår ordf Sigrid Bolkéus). Vad som imponerade på en besökare var den glädje och humor som gick rakt igenom föreställningen. Med sin revy ligger PRO Kilafors i framkant, när det gäller att fånga upp och behålla nya medlemmar i sin verksamhet. Sprid detta fina initiativ via hemsidan - själv skall jag ta upp det på alla PRO - begivenheter som jag hamnar i. Att ha roligt är inte förbjudet, inte ens om man har några år på nacken!

Ulf Torstensson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons