Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brinkenstjärna talar ut om nya fängelsestraffet och dj-karriären

/
  • Michael Brinkenstjärna, 49 år, döms för grovt bokföringsbrott.

Bollnäsbon, dj:n och artistmanagern Michael Brinkenstjärna, 49 år, döms för grovt bokföringsbrott i Svea hovrätt. Hans straff sänks från 18 till 15 månaders fängelse.

Annons

Michael Brinkenstjärna får också ett näringsförbud på fem år. 

Läs mer: Brinkenstjärna fälls

Han har jobbat som agent åt en rad kända svenskar tidigare. I tingsrätten vittnade artister som Adam Alsing, Hannah Graf, Rickard Herrey, Alban "Dr. Alban" Nwapa, Charlotte Perelli, Niclas Wahlgren och Linda Thelenius.

Han ligger bakom monstersuccéer som Ronny och Ragge och danska bandet Aqua med hitten "Barbie girl".

Michael Brinkenstjärna hade bolaget Nöjessåpan AB. Hans anställda och den enda styrelseledamoten i bolaget fick sin villkorliga dom fastställd för bokföringsbrott i Svea hovrätt.

Läs mer: Brinkenstjärna planerar ny stadsfest

Hans bokföringsbrott ska ha skett under åren 2006-2008. Hovrätten konstaterar att det funnits osanna fakturor i bolaget för totalt 7,2 miljoner kronor. I tingsrätten dömdes även Håkan Hemlin från Nordman till villkorlig dom och samhällstjänst för skattebrott alternativt vårdslös skatteuppgift. 2013 var Michael Brinkenstjärna aktiv i nöjeslivet i Bollnäs och arrangerade bland annat en familjedag på Sävstaås med Sean Banan.

Michael Brinkenstjärna har tidigare suttit i fängelse för trafikbrott, men har körkort sedan tre år tillbaka.

– Tidigare har jag erkänt mina fel, men det gör jag inte nu. Det här är helt fel juridiskt, jag har jagats i sex år, men andra inblandade som revisorer, delägare och anställda har inte hörts. Jag borde ha varit mer uppmärksam på hur saker fungerar inom bolag och inte litat på andra krafter inom bolaget. Jag har varit alldeles för snäll och generös.

Han framhåller att han är en skicklig företagare, men usel på att läsa papper.

Läs mer: Brinkenstjärnas jävla liv

– Jag kan inte ha kontroll över revisorernas arbete när omsättningen är över 50 miljoner kronor. Då skulle jag fått syna varje faktura. Jag ville utveckla mitt företag.

Men Svea hovrätt gör en annan bedömning och dömer honom till grovt bokföringsbrott. Nu ska han söka prövningstillstånd i Högsta domstolen.

Sedan fem år tillbaka bor Michael Brinkenstjärna med fru och två barn i Bollnäs.

– Jag trivs underbart här med min fru, hennes familj och lugnet. Det var så skönt att lämna skitstaden Stockholm och bilköerna. Här i Bollnäs är det nära till allt.

Under år 2010 riktades det misstankar om bokföringsbrott mot honom. Uppdragen som manager åt artister blev färre.

– Sedan dess har jag funnits med i bakgrunden som konsult kring artister och satsat på en karriär internationellt som dj inom elektronisk musik.

Mer läsning

Annons