Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnässerie visas på fransk festival

Webb-tv-serien The Great Dying är en av de utvalda till årets Marseille Web Fest.

– Det är kul att vi blir uppmärksammade, säger Klas Persson, en av två grundare till Ödmården produktion som producerar serien.

Annons

Marseille Web Fest är en festival för särskilt utvalda webbserier. Den genomförs 12–13 oktober.

The Great Dying, som spelas in i Bollnäs, är en av 23 serier som kommer att visas på festivalen i Frankrike. Totalt brukar drygt ett par hundra söka till Marseille Web Fest, så att vara en av de 23 utvalda är en fin merit.

– För det första är det kul att vi blir uppmärksammade, men sedan är det också bra att vi får träffa folk och sponsorer i branschen, säger Klas, vars team bjuds på flygresa, mat och hotell av festivalarrangören.

Klas menar att många "väldigt stora namn inom film" kommer till Marseille Web Fest och att det skapar öppningar inför framtiden – för The Great Dying är ett projekt som skaparna jobbar vidare med, med stor entusiasm.

Inom kort kan också en långfilm bli aktuell. Klas har nämligen fått kontakt med en amerikansk producent som är intresserad av The Great Dying-konceptet.

– Inget är helt klart än, men om allt går som det ska kommer vi att spela in en scen i sommar och sedan göra resten i höst. Vi jobbar på manus just nu.

Mer läsning

Annons