Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäsprofil har avlidit - var en känd entreprenör

/
  • Bosse Nilsson var en sann entreprenör som levde för sitt företag Nibo Caravan.

En av Bollnäs stora företagarprofiler, Bosse Nilsson, har hastigt avlidit efter några dagars sjukdom.
I 46 år levde han i det närmaste i symbios med sitt familjeföretag Nibo Caravan, Norrlands största återförsäljare av husvagnar och husbilar.

Annons

Bosse Nilsson var starkt förknippad med företaget och kallades i folkmun för "Nibo-Bosse". Han var en Bollnäsprofil som, trots att han uppnått pensionsålder, aldrig släppte taget om sitt livsverk. Han levde med och för det husvagnsföretag som hans föräldrar startade 1964.

Pappa Karl-Gunnar och mamma Margareta började för 51 år sedan att sälja husvagnar, som en hobby, i en gammal ladugård på Växbovägen i Ren. Första året sålde Karl-Gunnar elva husvagnar, att jämföra med dagens försäljningssiffra på 300 husvagnar per år.

Det var upprinnelsen till det företag som i dag är Norrlands största – och en av Sveriges största – återförsäljare av husvagnar och husbilar. Nibo Caravan är också Norrlands största husvagnsverkstad, omsätter 100 miljoner kronor om året och har totalt 16 anställda.

Genom åren har många företag i den känsliga husvagnsbranschen fått lägga ned. Men Nibo har stått starka, tack vare en bred kundkrets i både Sverige och Norge.

Förra året firade företaget 50-årsjubileum och det enorma lagret av bilar och vagnar, utanför lokalen i Ren, är välkänt.

Nibo Caravan har alltid funnits i familjen Nilssons ägo. Bosse tog klivet in i familjeföretaget på heltid 1969. Då var han 21 år gammal.

I början av 1980-talet övertog han och brodern Karl-Gustaf verksamheten från föräldrarna och Bosse blev då vd i företaget. Sedan flera år tillbaka var han ensamägare till Nibo och 2004 tilldelades han utmärkelsen Årets företagare i Bollnäs kommun.

Bosse hade även uppdrag i branschstyrelser. Under 30 års tid satt han med i marknads- och teknikgruppen för Kabe, där han hade stor inverkan på utvecklingen av husvagnar och husbilar.

Bosse Nilsson föddes i april 1948 och växte upp i Ren i Bollnäs. För 40 år sedan träffade han sitt livs kärlek Inga-Lill på dans och tidigare i år firade de 35-årig bröllopsdag. Tillsammans delade de intresset för att campa, allra helst på Öland, och att tillbringa tid i sommarstugan i Långvind.

Engagemanget i företaget tog större delen av Bosse Nilssons tid, men han tyckte även om att spela golf, samla på frimärken, lyssna på musik och att läsa. I jobbet ingick resor till USA, Kina och Jamaica, något som han uppskattade.

Bosse Nilsson avled i tisdags och blev 67 år gammal. Han hade sakteliga påbörjat en nedtrappning för att så småningom överlåta Nibo till dottern Linda.

Hans närmast anhöriga är hustrun Inga-Lill, döttrarna Annelie och Linda med familjer samt brodern Karl-Gustaf med familj.

Mer läsning

Annons