Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäspartiet stöder arena

Nu presenterar nybildade Bollnäspartiet sitt program inför valet den 19 september. Utveckling av det gamla SJ-området är en av punkterna i programmet.

Annons

Bollnäspartiet bildades i våras och häromveckan presenterades partiets lista till kommunfullmäktige. Nu finns också partiprogrammat på partiets hemsida på Internet.

- Broschyrerna är inte riktigt klara än, säger Sofia Nordell som är partiets vice ordförande och nummer två på fullmäktigelistan (efter tidigare kommunalrådet Olle Nilsson Sträng). Hon ansvarar också för innehållet på hemsidan.

Det är svårt att välja ut det viktigaste i partiets program, anser hon. Men en viktig fråga är utvecklingen av SJ-området:

- Vi står bakom en multiarena på gamla SJ-området – om privata finansiärer står för kostnaderna, säger Sofia Nordell.

Hon och partiet vill också att Bollnäs ska växa.

- Och då är skolan, vården och omsorgen jätteviktiga. Jag har själv flyttat hit och vi måste få fler att göra det – men det gör ju man inte om nära och kära får det sämre än tidigare. Och det måste finnas jobb, för det är tryggheten.

Det nya partiet har fått kritik för att fullmäktigelistan toppas av en tidigare socialdemokrat, som petats av sina partikamrater.

- Vi behöver någon som kan turerna i politiken och Olle Nilsson Strängs styrka är att bidra med politisk erfarenhet, säger Sofia Nordell. Med hans hjälp tror vi att vi snabbare kommer in i politiken och kan påverka.

Mer läsning

Annons