Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäsmusiker kan vinna fint pris

Den 23 april arrangeras den första Folk- och världsmusikgalan i Sverige. Åtta priser ska delas ut och då kan Bollnäsbygdens spelmanslag samt Bollnäsmusikern Lena Jonsson vinna varsin klass.

Annons

Under flera år har det pratats om en prisgala för svenska Folk- och världsmusiken och nu är det dags. Den 23 april står konferenciererna Ale Möller och Carin Kjellman redo på Nybrokajens scen i Stockholm.

Under galakvällen kommer åtta priser att delas ut, det är Årets – grupp, artist, nykomling, traditionsbärare, arrangör, utgåva, livsgärning och samspel.

Bollnäsbygdens spelmanslag är nominerad till Året samspel och tävlar om titeln mot Ale Möller band och Nordic.

- Det är klart kul att vi blir uppmärksammad. De andra i vår kategori är etablerade proffsband, vi är ett amatörgäng med några proffs med oss. Kanske att juryn fick upp ögonen för oss eftersom vi vann Nordiska mästerskapen i folkmusik i fjol, funderar spelledaren Örjan Hans-Ers.

Fiolspelaren Lena Jonsson från Bollnäs är även nominerad i klassen Årets nykomling och de andra nominerade är Maher & Sousou Cissoko och Esbjörn Hazelius.

Förutom prisutdelning kommer ett dussintal artister att framträda på galan. Bland andra Sofia Karlsson, Simone Moreno, och Flikar för att nämna några.

Sveriges radio P2 kommer att sända galan direkt i radio.

Mer läsning

Annons