Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäsman åtalas för pistolhot från balkong

Mannen klev ut på sin balkong med en pistol i handen. Sedan riktade han vapnet mot två förbipasserande pojkar och hotade att skjuta. Nu åtalas han för grovt olaga hot samt vapenbrott.

Annons

Det var i slutet av mars som två pojkar i skolåldern anmälde att de blivit hotade med pistol av en man på en balkong. Händelsen inträffade på Gärdet i Bollnäs.

Läs också: Hotade med pistol från balkongen

Pojkarnas prekära situation uppmärksammades av en förbipasserande man, som såg till att pojkarna kom från platsen genom att gå därifrån tillsammans med dem.

I polisförhör har den åtalade berättat att han känt sig trakasserad av några ungdomar som hade kastat snöbollar på hans fönster vid upprepade tillfällen. Han tyckte sig känna igen en av de två målsägandena som en av snöbollskastarna. Därefter gick han ut på balkongen och visade pistolen, i syfte att skrämma honom.

Läs också: Pistol hittad efter hot från balkong

Enligt åtalet är brottet att betrakta som grovt, då hotet för de två pojkarna framstått som akut och varit ägnat att framkalla allvarlig fruktan för deras säkerhet.

Mannen åtalas nu för grovt olaga hot. Han misstänks även för vapenbrott, eftersom polisen vid husrannsakan påträffade en revolver som den åtalade inte hade licens för.

Mer läsning

Annons