Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäskillen Jonathan har tv-kocken som handledare – praktiserar på drömrestaurang

/

Bollnäskillen Jonathan Hammar lyckades knipa en praktikplats utöver det vanliga. I fem veckor har han praktiserat på Michelin-restaurangen Sjömagasinet. Hans handledare? Tv-kocken Gustav Trädgård.

Annons

Jonathan Hammar har precis avslutat kvällens arbetspass på restaurangen Sjömagasinet i Göteborg, som har en stjärna i Michelinguiden. Till vardags går han sista året på Hotell- och restaurangprogrammet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Genom en sprakande telefonlinje på väg hem genom Göteborgskvällen, medger han att praktikplatsen inte fixades på en grisblink.

– För att få praktik på ett sådant här ställe krävs att man skickar in CV. De tyckte väl att jag hade tillräckliga meriter. Men många som lyckas komma hit skickas hem om de inte håller måttet.

Men måttet har Jonathan Hammar hållit. Hans handledare är tv-kocken Gustav Trädgård, som vunnit program som Kockarnas Kamp och Årets Kock. Och Gustav Trädgård har inte sparat på beröm.

– Han har varit världens bästa. Jag har fått en stor frihet att göra mycket själv och nu har jag blivit erbjuden sommarjobb som kock här.

Men sommarjobbet kommer Jonathan Hammar att tacka nej till av privata skäl. I stället planerar han att söka jobb i Stockholmstrakten. Från Sjömagasinet tar han med sig många viktiga erfarenheter.

– Jag ville hit för att lära mig mer om fisk. Och det känner jag att jag absolut har fått kunskaper om. Det finns en fantastisk variation i fiskrätter som inte alls kan jämföras med kött.

I framtiden siktar han på en karriär som köksmästare.

– Men jag säger som farsan, jag har inte bråttom någonstans. Jag tar det i min egen takt.

Läs också: Asylboende avböjde gratis teaterbesök

Läs också: Partiledaren besökte Torsbergsgymnasiet: "Jag vill att ni ser på mig kritiskt"

Läs också: Blev sjuka av restaurangmaten

Mer läsning

Annons