Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäsbor köper ny Intersportbutik

/
  • Ulf Ericsson och Patrik Pettersson, nöjda med förvärvet i Åre. Affären blir klar under tisdagen.

På måndagen ägde Bollnästrion Tony Croon, Patrik Pettersson och Ulf Ericsson tre Intersportbutiker.

I dag äger de fyra. Senaste förvärvet: Intersport i Åre

Annons

- Kan bli juvelen i samlingen, säger Patrik Pettersson, VD i ägarbolaget Dala Helsinge Sports Group. Och att ägaren i Åre helst ville sälja till oss känns faktiskt rätt smickrande. På Intersports Sverige-karta spelar Åre en marknadsföringsmässig statusroll.

Så nu flyttar Patrik Pettersson med familj upp till Åre.

- Tja, jag är ju fritidsnörd och gillar utförsåkning. Och eftersom det inte spelar så stor roll var jag sitter och administrerar så tar jag gärna det här klivet. Men Bollnäs är fortsatt bas.

Tony Croon är inköpsansvarig och fördelar varorna mellan butikerna. Det är också i första hand Croon som reser runt på mässor.

Ulf Ericsson jobbar med sälj och marknadsföring.

Sedan tidigare äger bolaget - där de tre är lika delägare - butiken i Bollnäs och två i Falun. I Falun ligger en butik i city och en vid Lugnet och det är den i Lugnet som går bäst.

Senaste omsättningsiffran - exklusive Åre och exklusive moms - var 67 miljoner kr. Butiken i Bollnäs omsatte 20 miljoner, de i Falun 47 miljoner. Och nu utökas alltså "imperiet" med butiken i Åre, som omsättningsmässigt ligger i nivå med Bollnäs.

Försäljningen i skidsportorten Åre är som tyngst under vintermånaderna. Övriga butiker har en mer jämn omsättningskurva över helår.

Dala Helsinge Sports Group har cirka 30 anställda. Till lönelistan ska nu läggas fem anställda i Åre.

Mer läsning

Annons