Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäsband i Musik Direkt

Everlasting for Downfall från Bollnäs och Von Wictor and his Flying Circus från Söderhamn. Det är två av banden som deltar i den andra deltävlingen av Musik Direkt.
På söndag kämpar de om två platser till länsfinalen i Gävle i april.

Annons

Bollnäs folkhögskola står värd för den andra deltävlingen av Musik Direkt och nio bidrag deltar. Sju av dessa kommer från Gävle, men Hälsinglands färger försvaras av Everlasting for Downfall och Von Wictor and his Flying Circus.

Musik Direkt är Sveriges största musiktävling för unga mellan 13 och 19 år. Tävlingen är öppen för alla musikgenrer, från pop och rock till rap och folkmusik. Bidragen bedöms utifrån kriterier som musikalisk kvalitet, kommunikation och utstrålning, originalitet och personlig tolkning samt sceniskt helhetsintryck.

Cirka 5 000 ungdomar, från Norrbotten i norr till Skåne i söder, brukar delta varje år. Bland kända artister som en gång deltog i Musik Direkt märks Erik Grönwall, Abalone Dots, Laleh, Cardigans och Amanda Jenssen.

Lovisa Hellsten från Gävle och Stone Faced Chaplin från Hofors är redan klara för årets länsfinal i Gävle den 11 april. De gick vidare från den första deltävlingen som avgjordes i Gävle i söndags.

I förra årets länsfinal av Musik Direkt vann Söderhamnsbandet Views.

Mer läsning

Annons