Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs ställer upp i flyktingkrisen – vi sänder live

/
  • Wilma Eliasson och Ylva Lundin kommer att rapportera live från konserten Bollnäs skramlar.

På lördag är det dags att bänka sig framför datorn, paddan eller mobiltelefonen. Helahälsingland.se direktsänder från Kulturhuset med anledning av arrangemanget Bollnäs Skramlar.

Annons

60 miljoner människor är på flykt. 60 miljoner människor har lämnat sina hem pågrund av krig och förföljelse. Världen genomgår den största flyktingkatastrofen sedan andra världskriget, enligt UNHCR.

På lördag ställer Bollnäs upp i flyktingkrisen med initiativet Bollnäs Skramlar. Samtliga biljetter till evenemanget är slutsålda, men helahälsingland.se direktsänder bakom kulisserna för att uppmärksamma initiativet.

Läs och se också: Granbergsskolan skramlar för människor på flykt: "Vi vill hjälpa till så mycket vi kan"

På scenen spelar artister som: Engmans Kapell, Monica Törnell, Perssons Pack och Sigge Hill. På helahälsingland.se kan du ta del av de första låtarna. Därefter visar vi längre inslag och intervjuer med berörda. Människor som har varit på flykt, volontärer och eldsjälar. Direktrapporteringen drar i gång klockan 17:45.

– Det här är den största live-sändningen redaktionen i Bollnäs har gjort, av upphovsrättsliga skäl får vi bara visa de två första låtarna, vi kommer därför att finnas på plats bakom scenen och på olika sätt fördjupa oss i flyktingsituationen, berättar Ylva Lundin, tv-reporter på helahälsingland.se

Läs också: Flyktingkatastrofen – så kan du hjälpa

Ylva Lundin kommer att vara stationerad på kulturhuset i helahälsinglands studio. Hon utlovar försnack med medverkande artister och samtal med särskilt inbjudna gäster. Ett tv-team med tre kameror kommer att finnas med Ylva Lundin hela kvällen.

– På det här sättet kan den som inte fick tag i någon biljett också ta del av det här goda initiativet, fast hemma i soffan, säger Ylva.

Och för helahälsingland.ses ansvarige utgivare Thomas Sundgren, var valet av direktsändning en självklarhet.

– Här kan vi använda vår plattform till att göra skillnad, det handlar om att ställa upp för människor på flykt, säger Thomas Sundgren.

Läs också: Stefan och Laura hjälpte flyktingar i Budapest - "Finns mycket att göra även på hemmaplan"

Mer läsning

Annons