Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs socialchef går till privat bolag

/
  • Hälsingeföretaget Mitt Hjärta knyter Lennart Nyman till sig för verksamheten i Västmanland. Den 66-årige socialchefen har nappat på ett erbjudande från det privata vårdföretaget.

Socialchef Lennart Nyman i Bollnäs lämnar sin tjänst. I stället får han en chefsbefattning vid Fagersta närsjukhus och Köpings vårdcentral i Västmanland.
De senare drivs av privata vårdföretaget Mitt Hjärta.

Annons

Socialchefen meddelade på onsdagen att vill avsluta sin nuvarande anställning den sista januari nästa år.

- Orsaken till det är att jag blivit erbjuden det nya jobbet i Eskil och Anna Hammarströms företag, säger Lennart Nyman.

Han har egentligen redan uppnått pensionsåldern, men säger sig inte ha några planer på att sluta arbeta.

Så när han fick det nya budet tackade han ja.

- Mitt nuvarande förordnande i Bollnäs löper egentligen ut vid halvårsskiftet nästa år. Det handlar alltså bara om att sluta fem månader tidigare än så, betonar han.

Lennart Nyman började som socialchef i Bollnäs kommun 2007. Han kom då närmast från en tjänst som kommunchef i Skinnskatteberg nära Fagersta.

- Åren i Bollnäs har varit mycket trevliga och det finns absolut inget missnöje bakom mitt beslut. Den senaste delårsrapporten visar också att socialnämndens verksamhet i Bollnäs håller sig inom budget.

Exakt vilka uppgifter Lennart Nyman nu får vill Mitt Hjärtas Eskil Hammarström inte kommentera. I dag är det Bengt-Olof Staffas från Bollnäs som är verksamhetschef i Mitt Hjärta Bergslagssjukhuset.

- Vi håller på med en del organisationsförändringar som gäller ledarskapet. Men eftersom vi ännu inte informerat all personal så preciserar vi det inte mer än så. Förändringarna ingår i ett helt paket, säger Eskil Hammarström.

Mer läsning

Annons