Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs sjukhus högt i rankning – ett av landets bästa

/
  • Bollnäs sjukhus rankas som det fjärde bästa mindre sjukhuset i landet av tidningen Dagens Medicin.

Ännu en gång rankas Bollnäs sjukhus som ett av Sveriges bästa. Sjukhuset placerar sig på fjärde plats bland de bästa mindre sjukhusen i en rankning.

Annons

Tidningen Dagens Medicin har rankat landets sjukhus i kategorierna Universitetssjukhus, mellanstora sjukhus med dygnsöppen akut och förlossning samt mindre sjukhus med dygnsöppen akut.

Rankningen baseras på medicinsk kvalitet, tillgänglighet, hygien, patientenkäter, trycksår, överbeläggningar och ekonomi.

Läs mer: Bra hjärtvård i Gävleborg – Bollnäs sjukhus det tredje bästa i landet

Bollnäs sjukhus hamnar på fjärde plats i sin kategori, som toppas av Oskarshamns sjukhus.

Elisabeth Winsjansen, sjukhuschef, förklarar varför sjukhuset år efter år hör till den absoluta toppen i landet.

– Det beror på våra duktiga medarbetare som arbetar så hårt för det. Vi utvecklas hela tiden och om vi inte gjorde det så skulle vi snabbt försvinna från toppen. Vår medarbetarenkät visar att vi har nöjda medarbetare som upplever att de är delaktiga och får vara med och påverka. Jag tror att det är nyckeln för att lyckas med det här, säger hon.

Läs mer: Bollnäs sjukhus prisas för strokevård

Bollnäs sjukhus utmärker sig inom flera områden. Personalen är bra på att följa hygienregler, dödligheten bland intensivvårdspatienter är låg, strokevården är god och sjukhuset ligger i topp när det gäller att få patienterna att känna sig delaktiga och respekterade.

– Vi är väldigt noga med att följa upp klagomål från patienter och se till att reda ut dem för att kunna förbättra vår vård och våra rutiner, säger Elisabeth Winsjansen.

Vårdföretaget Aleris som driver Bollnäs sjukhus driver också lasarettet i Motala som rankas som det näst bästa mindre sjukhuset i landet.

Varken Hudiksvalls sjukhus eller Gävle sjukhus placerar sig bland de tolv främsta mellanstora sjukhusen i rankingen.

Läs mer: Därför är strokevården på Bollnäs sjukhus så brakhus så bra

Förra året placerade sig Bollnäs sjukhus på femte plats i rankingen.

Mer läsning

Annons