Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs mest olycksdrabbade parkering

/
  • På Ica kvantums parkering i Bollnäs är det full rörelse.
  • Stina Englund säljer jordgubbar i sommar och följer trafiken på parkeringen dagligen.

Att få bilen tillbucklad på en parkering är aldrig roligt. Och enligt statistik från Länsförsäkringar är Ica Kvantums parkering den mest olycksdrabbade i Bollnäs kommun.

Annons

Det är mycket folk i rörelse på Ica kvantums parkering. En parkering där bilisterna tar många egna initiativ.

– Rörigt, det är bilar överallt och ingen följer reglerna. Vissa kör i fel riktning, säger Stina Englund, jordgubbsförsäljare.

Hon har under sommaren följt trafiken på parkeringen och sett många farliga trafiksituationer. När vi pratar med kunder som rör sig utanför Ica kvantum så beskriver de parkeringen som trång och lite obehaglig.

Bank- och försäkringsbolaget Länsförsäkringar loggar alla sina skadehändelser när de vet på vilken plats skadorna har uppkommit. Under 2014 loggade Länsförsäkringar 67 skadehändelser som rör parkeringsskador i Bollnäs kommun.

Av dessa 67 händelser har 8 inträffat på Ica kvantums parkering vilket gör parkeringen till den mest olycksdrabbade platsen enligt Länsförsäkringars statistik. Kikar vi vidare i statistiken finner vi att endast två händelser rapporterats på samma plats efter Ica kvantums parkering som kom upp i åtta. Ofta handlar det om mindre skador, som dörruppslag och lackskador.

Polisens statistik visar också att Ica kvantums parkering är olycksdrabbad. 6,5 procent av alla anmälningar om smitningar och smitningar vid parkeringsskador under 2014 i Bollnäs kommun har skett på parkeringen.

– Vi är medvetna om att parkeringen är trång, säger Magnus Olsson, ägare av Ica kvantum i Bollnäs.

Magnus Olsson berättar att parkeringen ofta är full och att de behöver fler parkeringsplatser.

– Vi har nu under våren hyrt in en konsult, för att se om vi kan hitta en annan parkeringslösning än den vi har i dag. Så planer på ombyggnad finns, säger Magnus Olsson.

Vad konsulten har kommit fram till vet inte Magnus Olsson i nuläget men hoppas på att få besked efter semestern.

Mer läsning

Annons