Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs GIF vill bort från Solrosen

/

Ordföranden i Bollnäs GIF Fotboll, Micke Morin, tycker att den planerade spontanidrottssatsningen är "ruggigt bra". Men han ser ingen framtid för sin egen klubb på Solrosens konstgräsplan.

Annons

– En spontanidrottsanläggning är klockrent, det behövs verkligen. En ruggigt bra lösning, kommenterar Micke Morin planerna för Solrosen.

Läs också: Miljonsatsning vid Solrosens IP

Samtidigt jobbar han för att Bollnäsfotbollen ska lämna Solrosen snarast möjligt.

– Vi kan inte vara kvar där över huvud taget. Vi får redan i dag kämpa för våra tider på planen och situationen kommer att bli ännu värre framöver.

Fotbollsordföranden har tidigare uttalat sig om problemen med spontanidrottande ungdomar som stör klubbens träningar.

– Solrosen ses som en allmän plats där vi ledare får masa bort folk som är där och hänger. Nästan varje träning får man lägga energi och krut på att ta bort folk som är i vägen. Det blir så fel, sade Micke Morin till Helahälsingland.se i augusti.

Han tror inte att de planerade åtgärderna kommer att lätta trycket på konstgräsplanen och därmed underlätta för den organiserade idrotten .

– Hela Solrosen kommer att bli enda stor fritidsgård nu. Och det är precis så stället ska vara tycker jag, så det är väldigt positivt i sig. Men Bollnäs GIF som fotbollsklubb vill absolut därifrån, så är det.

Läs också: "Helt rätt att skapa förutsättningar"

Enligt Micke Morin så inträffar det ofta konfrontationer på Solrosen där stämningen blir spänd och obehaglig.

– Det har varit nära handgemäng några gånger, så illa är det. Vi har både spelare och ledare som har slutat på grund av det här och så kan vi inte ha det, människor ska inte behöva ha ångest inför träningar på Solrosen. Det är ett oacceptabelt klimat.

Ett annat stort problem i sammanhanget är enligt ordföranden att klubbens verksamhet inte är koncentrerad rent geografiskt.

– Bollnäs GIF är Hälsinglands största fotbollsförening sett till antalet aktiva och vi bedriver ett integrationsarbete där vi har nästan hundra människor med invandrarbakgrund i klubben. I dag är vår verksamhet utspridd på planer över hela stan och det blir alldeles för tungrott. Bland annat blir materialhanteringen ohållbar och vi har ingen möjlighet att få till en fungerande kioskverksamhet.

Läs också: Pris för integrationsarbete till Bollnäs GIF Fotboll

Enligt Micke Morin arbetas det just nu hårt i klubben för att hitta en hållbar framtidslösning.

– Vi vill samla föreningen på Sävstaås, det är solklart.

Hur ska det gå till?

– Det är saker på gång som gör att jag tror på en väldigt bra lösning för oss i den frågan.

Mer läsning

Annons