Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs första privata apotek öppnat

/

Nu byter apoteket på Nygatan ägare.

Under måndagen slogs dörrarna upp till Bollnäs första privata apotek.

– Det känns skönt att vara i gång, säger apotekschefen Eva Törngren.

Annons

Under måndagen slog utförsäljningen av apoteksmonopolet igenom på riktigt i Bollnäs, i och med att apoteket på Nygatan fick en ny ägare.

Chefen Eva Törngren tvingades därför att för en gångs skull stänga butiken i lördags för att få allt i ordning till premiärdagen.

Hon, liksom samtliga från den gamla personalen, följer med från de tidigare ägarna in i Apoteket Hjärtat som är den största fristående apotekskedjan i Sverige med sammanlagt 206 butiker.

– Det har varit en lång väntan sedan april, då vi fick veta vilka som hade köpt upp oss. Men nu känns allt bara positivt.

Men några stora synliga förändringar för kunderna blir det inte – i alla fall inte i första taget.

– Nej, förutom att det är nya skyltar kan man hämta ut sina recept precis som vanligt. Men vi kommer successivt att ta in mer och mer av våra egen varumärken i stället.

– Vi kommer även att lyssna mer på kundernas synpunkter än tidigare. Och på sikt räknar vi med att få generösare öppentider.

Apotek Hjärtat finns nu även i Arbrå, Edsbyn och Kilafors. Apoteken i Alfta och det som finns på sjukhuset i Bollnäs är fortfarande kvar i Apoteket AB:s regi.

Mer läsning

Annons