Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs får julbelysning

/
  • Ljusslingor i träd närmast Resecentrum och en konstgjord julgran med 3 000 lampor på Tingshustorget ingår i förslaget.

Frågan om julbelysning i Bollnäs centrum har blivit högaktuell redan nu. Om nya ljusdekorationer ska komma på plats i tid, måste beställningen göras senast den 31 augusti.
– Fjolårets fadäs får inte upprepas, säger kommunalrådet Evy Degerman (C) som lovar att kommunen ska stå för kostnaden – cirka 170 000 kronor.

Annons

Varje år sedan 1942 har julgirlanger lyst upp i centrum – fram till förra året, när Cityföretagen bestämde sig för att inte sätta upp den gamla belysningen igen. Motiveringen var olycksrisken, efter en incident ett år tidigare, och föreningen hade inga ekonomiska möjligheter att ordna ny belysning.

- Det var verkligen ett mörker inför förra julen, när vi fick beskedet från Cityföretagen och satt med skägget i brevlådan någon vecka före julhandeln, säger Evy Degerman.

Nu finns ett förslag till ny julbelysning i centrum. Kostnaden för material är cirka 133 000 kronor och arbetskostnad och el beräknas till 35 000 kronor. Och beställning av materialet måste göras före månadsskiftet, om det ska bli någon julbelysning i år.

Ärendet kommer upp i kommunstyrelsens arbetsutskott i nästa vecka och tanken är att outnyttjade pengar i kommunens budget ska kunna användas.

- Jag lovar att det ska bli julbelysning i centrum i år, säger Evy Degerman.

Mer läsning

Annons