Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs egen melodifestival

/
  • Stråkinslaget i folkhögskolans orkester som svarar för musiken till kvällens melodifestival.
  • Martin Lundquist på keyboard.
  • Amanda Lindgren spelar tuba och Anne Höglund sopransaxofon.
  • Lisa Eriksson och Johan Hillblom under repetitionen med en Balkaninspirerad schlagerlåt, skriven av Lisa tillsammans med Elsa Hort och Jonas Söderström.
  • Det är en tradition sedan flera år tillbaka att eleverna vid Bollnäs Folkhögskola arrangerar en egen melodifestival.

Bollnäs håller sig med en helt egen melodifestival. Det är eleverna vid Bollnäs folkhögskola som ordnar det. En tradition sedan flera år tillbaka. Och på fredag är det dags för denna musikfest i Baldursalen. Elva bidrag deltar i årets festival.

Annons

Det är elever på musiklinjen som står bakom tävlingsbidragen. Såväl med text som musik och arrangemang. Vissa framför sina egna bidrag medan vissa väljer att låta någon annan framträda.

- Det här är en rolig plojgrej, konstaterar Nils Mörtsell, en av eleverna på musiklinjen.

- Men det är tänkt som en riktig schlagerfestival med varierat musikutbud. Det förekommer såväl disco som folkmusik och raplåtar.

Pampigt lär det också bli i Baldursalen i kväll med festklädda elever, artister i mer eller mindre konstnärliga scenkläder uppbackade av en stor orkester med både blås och stråkar.

Under hela veckan har orkestern och de tävlande artisterna repat inför kvällens festival. Vid Ljusnans besök repade bland andra Lisa Eriksson och Johan Hillblom. Låten har Lisa skrivit tillsammans med kompisarna Elsa Hort och Johan Söderström.

Mer läsning

Annons