Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs Bostäder vill bygga mer

/
  • På denhär tomten vid korsningen mellan Anneforsvägen och Norra Kilaforsvägen vill Bollnäs Bostäder sätta upp fyra bostadslägenheter, moduler om 32 eller 40 kvadratmeter.

Bollnäs Bostäder är igång med två stora byggprojekt. Sundsåker och Hamre Gård. Men nöjer sig inte med det. Bollnäs Bostäder vill bygga mer och söker nu bygglov för fyra bostadslägenheter i Säversta. Det kommer att bli små lägenheter tänkta för enpersonshushåll. Bollnäs Bostäder är också beredda att starta bygget som fort som bygglov beviljats.

Annons

- Vi har länge letat tomter för att bygga. Vi har nämligen lite idéer om moduler som vi vill testa. Och den här tomten har ett sådant läge. Vi har också hittat intressant moduler för det här, förklarar Anders Wikström vd för Bollnäs Bostäder.

Tomten ligger i Säversta vid korsningen mellan Anneforsvägen och Norra Kilaforsvägen.

Där har Bollnäs Bostäder sökt bygglov för fyra bostadslägenheter. Lägenheterna kommer att sitta ihop. Riktigt hur är inte klart. Endera i rad med en viss förskjutning eller två under och två över.

- Vi har inte riktigt bestämt vilket, förklarar Anders Wikström.

Klart är i alla fall att det kommer att röra sig om små moduler, som kommer färdigbyggda. Det kommer att bli små lägenheter. På 32 eller 40 kvadratmeter. Således ett rum med köksdel och loft och det större alternativet två små rum med köksdel.

- Tanken är att få till lägenheter som är prismässigt intressanta. Det blir hyresrätter och då måste vi få till det på ett billigt sätt, konstaterar Anders Wikström.

Byggnationen kommer att gå relativt snabbt. Det blir en enkel grundläggning som man ställer de färdiga modulerna på.

Anders Wikström har i nuläget inget direkt tidsperspektiv på byggnationen. Men förklarar att man är beredd att sätta igång så snart bygglov beviljats. Bara det inte hunnit bli för mycket vinter.

- I det ena fallet är tillverkningstiden på fabriken ett par månader. I det andra fallet finns modulerna redan klara att leverera, berättar Anders Wikström.

Mer läsning

Annons