Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs Arena samarbetar med byggjätte

(Uppdaterad 17.43) Bollnäs Arena AB fortsätter att jobba för att de ska få bygga en bandyarena på SJ-området i Bollnäs. Nu har de tecknat ett samarbetsavtal med Peab Sverige AB.

Annons

 - Det är helt avgörande för projektet att vi har en stark samarbetspartner, säger Anders Gustafson, styrelseordförande i arenabolaget.

Beskedet om samarbetet med Peab är helt nytt. Namnet på partnern har tidigare inte angivits. Det har utåt endast talats om att samverka med ett större företag som har kompetens i stadsutveckling och projektutveckling.

- Men vi har jobbat med Peab under drygt två år och hållit även kommunen informerad, säger Anders Gustafson.

- Under sekretess fick kommunens företrädare för över ett år sedan veta att vi förde diskussioner och då namngav vi även Peab.
Det gemensamma pressmeddelandet från arenabolaget och Peab kommer bara några dagar före det stormöte som tre oppositionspartier (Bollnäspartiet, Moderaterna och Kristdemokraterna) arrangerar på måndag.

Det är en händelse som ser ut som en tanke. Och Anders Gustafson medger att det kommer lägligt när det bedrivs lobbyinsatser från olika håll.

- Men huvudskälet till att vi går ut nu är att tiden är mogen. I dagarna har vi också utarbetat ett formellt avtal vars syfte är att reglera riktlinjerna för ett samarbete mellan oss. Men det ska också understrykas att det är i dialog med kommunen som företagen vill utveckla en ny stadsdel och en ny arena, säger han.

Tomas Eriksson, chef för fastighetsutveckling i Norrland hos Peab Sverige AB, tycker att projektet vid SJ-området är unikt till sin karaktär.

- Den tydliga miljöinriktningen har varit en avgörande faktor för oss. Miljökonceptet ligger i teknikens framkant och kommer att göra arenan till en tillväxtmotor för hela stadsdelen, säger Tomas Eriksson.

Mer läsning

Annons