Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollebacken pryder amerikanskt magasin – "Betyder att fler får upp ögonen för lilla Bolle"

/
  • Daniel Bernstål, fotograf från Bollnäs.
  • Framsidan på snowboardmagasinet Snowboarder är taget i Bollebacken i Bollnäs. Hoppet står Måns Hedberg och Nils Arvidsson för.
  • Nils Arvidsson när han hoppar genom ett träd ett lägenhetsområde i Ljusdal.
  • Framsidan på sakeboardmagasinet  Freeskate är fotograferat i Malmö.

Att slå sig fram i fotografbranschen är tufft. En som lyckats med det är Daniel Bernstål från Bollnäs. Just nu finns tre olika magasin runt om i världen vars omslagsbilder är fotograferade av honom.
– Det känns sjukt roligt. En barndomsdröm som man inte tror kan hända i verkligheten, säger han.

Annons

Snowboarder är Amerikas största och mest ansedda snowboardmagasin. Framsidan på deras senaste nummer är en bild av snowboardåkarna Måns Hedberg och Nils Arvidsson i Bollebacken i Bollnäs när de gör ett avancerat hopp tillsammans. Bilden är tagen av Daniel Bernstål.…

Läs mer: Bollebacken investerar miljonen: "Nu kommer snön tidigare"

– Det kändes speciellt och roligt att ta bilden i Bollebacken i stället för att åka till andra sidan jorden för att ta den, säger Bernstål och fortsätter:

– Jag är uppväxt i Bollebacken själv så den backen ligger mig varmt om hjärtat.

Bilden i Bollebacken togs i våras. Två dagar och ett trettiotal försök krävdes för att få till bilden så som han ville.

– Den är tagen med ett fish eye-objektiv, så jag låg sjukt nära dem, kanske bara några centimeter ifrån Nisse, när jag tog den, säger Bernstål.…

Läs också: Familjefest i Bollebacken förra året

Bollebackens backchef Magnus Andersson är stolt och glad över att Daniel Bernstål valde att fotografera i Bollebacken. Det var aldrig någon tvekan från hans sida om att ställa upp och hjälpa till med allt som krävdes för att Daniel skulle lyckas ta bilden han var ute efter.

– Att de kom hit och fotade betyder ju att backen har rails och hopp i ordning. Det är bra PR för backen, säger han och tillägger:

– I skidvärlden betyder det här att fler får upp ögonen för lilla Bolle. Att killar från världseliten väljer att komma hit och åka betyder mycket för småttingarna. Det lockar så klart hit folk och gör att Bollebacken blir i ropet.

Framsidorna på senaste numren av snowboardmagasinet Method Magazine och skateboardmagasinet Freeskate är också tagna av fotografen Daniel Bernstål.…

Läs också: Snö och is – så ofta halkar vi omkull

Mer läsning

Annons