Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bo skickades hem utan undersökning

/
  • Bo Lövblom i Rengsjö är arg och orolig. Arg över bemötandet på Gävle sjukhus och orolig för att han inte fått någon diagnos på de buksmärtor och blödningar han drabbades av i fredags.

I fredagsmorse skickades Bo Lövblom, Rengsjö, akut med ambulans till Gävle. Med svåra smärtor och diagnosen mag- eller tarmblödning. I Gävle blev bedömningen tarmblödning. Inga undersökningar görs. Bo skickas hem med en påse smärtstillande medel. Får ingen reseersättning utanuppmanas gå till socialen om han inte har pengar till hemresan.

Annons

Bo Lövblom är i dag både arg och orolig. Arg över det bemötande han fick i Gävle sjukhus. Och orolig för att han inte fått någon diagnos på vad det är för fel.

- När man inte vet vad det är för fel blir man ju orolig och det sätter sig på psyket.

Bo Lövblom har också anmält det inträffade till patientskadenämnden.

Det var på fredagsmorgonen som Bo Lövblom hade svåra smärtor och åkte till Hälsocentralen. Där blev han väl bemött. man satte in dropp, kollade blodvärdet och sen blev det ambulans till Gävle.

- Jag trodde jag skulle dö, förklarar Bo Lövblom.

- Men ambulanstjejerna var jättefina och trevliga. Pratade med mig hela tiden och gav mig morfin mot smärtorna..

I Gävle gjorde läkaren ingen undersökning. Förklarade att det var en blödning från tunntarmen och så fick han åka hem. Får ingen resersättning utan uppmanas att gå till socialen om han inte har pengar till hemresan.

En svärson skjutsade hem Bo Lövblom i bil. Med sig hade han en påse smärtstillande medel.

- Han var helt drogad när han kom hem. Det var förfärligt. Och det är bedrövligt hur han blev behandlad, säger sambon Märta Jonsson.

På måndag har Bo Lövblom i alla fall fått tid att komma till endoskopi i Gävle. Och han hoppas då få en ordentlig undersökning och en diagnos på vad felet är.

Mer läsning

Annons