Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björnmöte i påskhelgen

/
  • Björnen har lämnat vinteridet och passerar Rickebovägen utanför Hällbo innan den fortsätter in i ungskogen på andra sidan vägen. Björnspåret bredvid snusdosan visar att det är ett stort djur som rör sig i området.

Det var inte bara människor som lockades ut i det vackra vårvädret under påskhelgen. I Hällbotrakten fångade Carl-Johan Mannheim en björn med sin kamera på långfredagen.

Annons

Sedan ett tiotal år tillbaka delar Carl-Johan Mannheim sin tid mellan Hällbo söder om Bollnäs och Lidingö utanför Stockholm Påskhelgen tillbringades i Hällbo och under en promenad längs Rickebovägen på långfredagen såg han och hans fru björnspår som korsade vägen.

På kvällen tog han bilen tillbaka till platsen och satte sig att vänta med öppen ruta – och efter cirka en halvtimme, vid halvåtta–åttatiden, dök björnen upp i skogskanten – rakt mot platsen där Carl-Johan Mannheim hade parkerat:

- Den tvekade en stund och vände tillbaka in i skogen. Sedan kom den fram igen och korsade vägen 15–20 meter framför bilen.

Carl-Johan Mannheim – som i vanliga fall mest fotograferar fåglar – hann fånga sitt livs första björnmöte med kameran innan det stora djuret försvann in i ungskogen på andra sidan vägen.

 

Mer läsning

Annons