Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björktjära sprack på bandyfrågor

/
  • Anton Forsman och Nikki Wendel från Björktjära skola kämpade tappert men det räckte inte.

"Vi är smartast, vi är bäst - vi är dom som pluggar mest". Den tappra hejaramsan hjälpte inte Björktjära skola vidare i Vi i femman.

Annons

Det blev förlust (12-15) mot Västanbyskolan från Sandviken.

Anton Forsman och Nikki Wendel hamnade tidigt i underläge och lyckades aldrig täppa igen den poänglucka som uppstod då de kammade noll på två bandyfrågor.

Här är frågorna som blev Björktjäras fall:

* Var spelas VM i bandy?

* Vad heter arenan där bandyfinalen spelas.

Västanbyskolan satte båda svaren, Kazakstan och Studenternas i Uppsala, och ryckte från 5-4 till 7-4.

I fortsättningen var det jämnt skägg poängmässigt. Björktjäras chans var att lyckas i den avslutande "Stegen". Där ska lagen välja svårighet efter en femgradig poängskala.

Inför avgörandet visste Anton och Nikki att de låg småpyrt till och var tvingade att spela högt. De valde nivå fyra, Västanbyskolan valde nivå tre.

Frågan handlade om hav och rätt svar var Medelhavet. Både Björktjära och Västanbyskolan gick bet. Björktjära svarade Stilla havet och Västanbyskolan Döda havet och matchen var definitivt avgjord.

Bandy var alltså inget för Björktjära. Men i den andra sportfrågan gick det bättre. Båda lagen visste att Sverige nyss deltagit i Europamästerskapet i handboll.

Att Kina ligger i Asien visste båda lagen, att Sibirien och Uralbergen ligger i Ryssland var svårare. Björktjära gissade inte alls, Västanbyskolan chansade på Spanien.

Mer läsning

Annons