Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biografteatern utan bidrag

/
  • Den första etappen av utbyggnaden invigdes förra året – och en komplettering av sidobyggnaden ingår i den planerade andra etappen.

Det blev inga miljoner till Biografteatern i Kilafors, när Boverket fördelade årets bidrag till föreningsdrivna samlingslokaler i landet. Men biografföreningen ger inte upp, utan kommer att söka igen.

Annons

För andra året i rad blev biografföreningen i Kilafors utan bidrag, när de statliga miljonerna till investeringsprojekt i samlingslokaler fördelades.

- 263 föreningar hade sökt i år och pengarna räcker inte till alla, säger utredaren Leif Götesson på Boverket.

2009 fick Biografföreningen i Kilafors 1,8 miljoner kronor till en första utbyggnadsetapp vid Biografteatern. Den invigdes i januari förra året – och förhoppningen var då att få ytterligare drygt 3 miljoner från Boverket till en andra etapp vid fördelningen i maj 2011.

Så blev det dock inte och föreningen sökte på nytt till fördelningen nu i vår. Men inte heller denna gång blev det några statliga bidrag.

- Det är vansinnigt ledsamt, men vi ger absolut inte upp, säger ordföranden Anita Svantesson i Kilafors biografförening. Eventuellt kommer vi att dela upp sista etappen, för att öka chanserna när vi söker nästa gång.

Mer läsning

Annons