Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biobygget i Kilafors snart igång

/

I sex år har biografföreningen i Kilafors planerat för en utbyggnad av Biografteatern. Nu närmar sig målet, i början av maj blir det byggstart.

- Det känns fantastiskt, säger ordföranden Anita Svantesson.

Annons

Ett byggsamråd med kommunens samhällsbyggnadskontor på måndag är ett sista steg innan det första spadtaget kan tas i vecka 18, som börjar den 3 maj.

Det lokala byggföretaget Byggens i Kilafors blir entreprenör för utbyggnadens första etapp för drygt fyra miljoner kronor.

- Vi har varit oerhört noga med projekteringsjobbet och kostnadsberäkningarna. Det här får absolut inte gå fel om utbyggnaden ska hålla sig inom den ekonomiska ramen, säger Anita Svantesson.

För finansieringen av den första etappen står Boverket (1,8 miljoner kronor), Bollnäs kommun (1,2 miljoner) och Norlanderska fonderna (1,1 miljoner).

I etappen ingår ett runt torn vid det östra hörnet mot Stationsgatan som innehåller en kafé-del. Det blir också nya toaletter och ett kapprum i källarvåningen under biosalongen. Den nås från en nedgång vid entrén.

- Förhoppningen är vi ska vara klara med den första etappen till jul, säger Anita Svantesson.

Men efter färdigställandet drar detaljplaneringen för den andra etappen igång direkt.

Siktet är inställt på att starta den etappen under våren nästa år. Men det förutsätter att Boverket och kommunen ger sitt klartecken även då.

I den satsningen ingår en hall som sträcker sig längs hela långsidan från kaféet. Lokalen får dörrar från biosalongen och det blir möjligt att ha ett dansgolv i den nya delen.

- Nytt plåttak över hela byggnaden och ny ventilation finns också med, säger Anita Svantesson.

Mer läsning

Annons