Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilbingon finansierar fotbollsklubben

/
  • Liz Nordgren är funktionär vid bingokvällarna. För hennes del lockar det sociala sammanhanget mest.
  • Anett Jonsson, ordförande för Arbrå BK, vid den nya tillbyggnad dit såväl bingoutropare som försäljning ska flyttas så fort den är färdigbyggd.
  • Åke Rosén bor egentligen i Fagersta men är på besök i sin gamla hemort Arbrå. För hans del blir det bingo runtom i Hälsingland fem kvällar den här veckan.
  • Fredrik Carlsson är veteran när det kommer till att agera bingoutropare.
  • Mona Jansson tar en rök men ingen paus från spelandet.
  • Ida Norgren från Söderhamn hade kvällens mest avslappnade bingostil. Vid ratten sitter mormor Birgitta Westlund.

Tisdagskvällarna i Arbrå är något av en institution bland bingofantaster. Det är också bilbingon som finansierar mycket av fotbollsklubbens verksamhet. Och snart ska bingon få nya kläder.

Annons

Funktionären Liz Nordgren blickar ut över havet av bilar som samlats framför Arbrå IP. Inne i fordonen rasslas det med pennor och bingobrickor.

Det är mycket folk här i kväll. Redan från start är potten uppe i nästan 24 000 kronor och sådant lockar spelarna.

Fredrik Carlsson sitter intryckt i det lilla utropningsbåset och rabblar siffror i sin mikrofon. Snart kommer han att få det rymligare. Bingoverksamheten ska få nya kläder innan sommaren är över.

Arbrå BK:s ordförande Anett Jonsson visar upp den nya tillbyggnad av kanslihuset som håller på att färdigställas.

Den stora fördelen med den är att de inbrott som klubben drabbats av kommer att försvåras när hela verksamheten flyttar innanför idrottsplatsens stängsel, till lokaler som går att låsa ordentligt.

– Som det är nu kan vi inte lämna någonting ute i kiosken över natten. Det blir väldigt mycket bärande fram och tillbaka, säger Anett Jonsson.

Bingokvällarna hålls i första hand inte för att det är kul att spela. De är en viktig inkomstkälla för bollklubben. Bara under förra året fördes drygt 150 000 kronor över från bingon till idrottsverksamheten.

Tack vare bingon har elvamannaplanen kunnat rustas upp och en ny sjumannaplan har anlagts. Tack vare bingon får alla nya fotbollsspelare ett tränings-kit med strumpor, shorts och t-shirt. Tack vare bingon är medlemsavgiften den enda avgift klubben behöver ta ut av sina aktiva. Och de som inte har råd att betala den slipper.

– Att spela fotboll ska inte vara en klassfråga, säger Anett Jonsson.

Mer läsning

Annons