Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilar ända från USA i årets Corvette-träff

/

Corvette-träffarna i Bollnäs lockar entusiaster från hela landet. I år dök hela 64 bilar upp – några så långt bort i från som Norge och USA. På lördagseftermiddagen samlades de på Scandic Hotel i Bollnäs.

Annons

Efter att ha arrangerat tio träffar i rad fick det vara nog med Corvette-träffar i Bollnäs för ett tag. Nu har emellertid arrangörerna tagit nya tag och i helgen var det dags för den andra träffen på lika många år. Förhoppningen är att de ska kunna fira ännu ett tioårsjubileum, bara intresset håller i sig.

Och med tanke på att hela 64 bilar kom för att visa upp sig under helgens entusiastträff, vilket är ett rekord, verkar intresset för bilarna inte ha falnat.

Sven-Erik Mattsson från Falun hade tagit med sig sin prisbelönta Corvette Stingray, årsmodell '69. En bil som han själv har renoverat från grunden och som fått 25 priser på olika mässor.

– Men nu har jag blivit lite slarvig och de senaste åren har jag mest nöjeskört den. Två gånger per år kostar jag på mig en rejäl rengöring av bilen, säger han.

Under strålande solsken och tryckande värme sken bilarna ikapp på baksidan av Scandic Hotel. Under lördagen spenderade Corvette-ägarna tiden med ett besök på Lövstrands nostalgimuseum och grillunch på Torön. Dagen fullbordades sedan på Sandic Hotel, i Bollnäs. På söndagen var det gemensam frukost och sedan avslutades sammankomsten med en fika i Rengsjö.

Mer läsning

Annons