Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Betvivlar att jag kommer bli förförd"

/

Folkpartiets företrädare har tidigare varit splittrade i bandyhallsfrågan. Hur de ställer sig till de nya planerna vet de inte ens själva, eftersom de tillhör de partier som inte fått dem presenterade för sig ännu.

Annons

När Bollnäs kommunfullmäktige i våras röstade om att låna ut pengar till ett bandyhallsbygge på Sävstaås var Folkpartiets två ledamöter splittrade. Peter Nordebo röstade ja, Yanina Westergren nej.

– I mitt fall berodde det på det ekonomiska läget i kommunen, säger Yanina Westergren.

Läs mer: Ledande vänsterpartist skeptisk till bandyhallsplanerna

Peter Nordebo tycker däremot fortfarande att det är synd att det inte blev något hallbygge på Sävstaås.

– Vi hade en väldigt trevlig lösning där klubben skulle låna pengar och bygga själv och kommunen bidra med ett årligt driftsbidrag. Då pratade vi om en kostnad på 5-7 miljoner om året för kommunen. När ett bygge på SJ-området tidigare har diskuterats har det handlat om 12-15 miljoner, säger han.

Så gränsen för vad som är en acceptabel kostnad för kommunen går vid 5-7 miljoner kronor om året?

– Det har varit min bedömning, men det är ett gränsfall, eftersom det förstås är väldigt mycket pengar att ge till en enskild förening, säger Peter Nordebo.

Läs mer: Planen: Bandyhallen invigs Grillnatta 2017

Hur de båda folkpartistiska fullmäktigeledamöterna ställer sig till bandyklubbens nya planer vet de inte än. Yanina Westergren berättar att bandyns klubbchef Robert Lindgren har varit i kontakt med henne och försökt få till ett möte för att presentera sina planer för partiet. Men det har ännu inte blivit av.

Peter Nordebo tycks dock luta åt det negativa hållet.

– Jag kan inte ha någon åsikt förrän jag sett den presentation som tydligen finns. Jag betvivlar att jag kommer bli så förförd av den att jag ändrar uppfattning om SJ-området, men eftersom andra har blivit det så verkar det finnas något väldigt lockande i den här lösningen, säger han.

Läs mer: Centerpartiet kan vara på väg att svänga om bandyhall

Yanina Westergren låter däremot försiktigt positiv.

– Kan man lösa det med privata medel är det jättebra. Jag tycker man ska vara öppen för tankar, idéer och ny information. Men det är för tidigt att tycka så mycket, säger hon.

Läs mer: Bandyhallsfrågan har väckts till liv igen

Läs också: SJ-området framtid beror på saneringskostnader

Mer läsning

Annons